Ny innerdør? Hvilke typer har du å velge i?

Dører innerdorer hb min

Dører innerdorer 300t minUtvalget av innerdører er stort og du kommer nok til å bruke litt tid på å finne den typen innerdør som passer best, både i forhold til interiør og lommebok.

Ulike typer dører har ulik funksjon. Lydisolering er ett element, spesielt soveromsdører. det er også store forskjeller når det gjelder pris og kvalitet.

Lydisoleringen kan også forsterkes med å velge dørlister og karmer med støydempende egenskaper.

Her er en grov inndeling av de ulike typene innerdør.

Formpressede lette innerdører

Dette er en enkel og grei løsning til en lav pris. Utvalget av modeller er stort, du får de også med både glass og speil. Lydisoleringen er ikke den beste, men i en bolig med normalt støynivå går det helt fint.

Formpressede dører av den lette typen har en luftig kjerne av honeycomb (papp som er delt inn i bikubestruktur), noe som gir lav vekt og lav pris. Overflaten er sterk og ingen forbinder slike dører med dører av en lavere kvalitet enn mer kostbare typer. Jeg har selv denne typen dører hjemme og de ser flotte ut.

Bakdelen med luftig kjerne er at døren ikke tåler slag og spark på samme måte som massive dører. Du kan fort få ett «hull» i døren. Dører som skal stå i utsatte deler av boligen kan med fordel være med massiv kjerne.

Formpressede massive innerdører

Dører innerdorer 300 min

Dører kan pusses opp og males med fint resultat uten alt for mye arbeid.

Den massive varianten av formpressede dører har en kjerne av trefiber, noe som gir bedre lydisolering. De er også tyngre og mer stødige enn den lette varianten, noe som gir mer følelse av kvalitet.

Massive dører i ramtre

Disse er bygget opp på massivt ramtre og på en måte som gir optimal stabilitet og styrke. Dette er kvalitetsdører som varer «evig». Overflate og fylling er som regel i MDF (Medium Density Fibreboard).

Plater i MDF er plater i trefiber som er lette å bearbeide og derfor veldig utbredt innen interiør- og møbelindustrien.

Massive dører koster mest, men varer også lengst.

Dører med massiv stamme er også populære i ubehandlet furu.

SB

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *