Materialene som gir luksusfølelsen

Luksusmaterialer

Bvt luksus materialer 300 minLuksus handler ofte om materialer. Naturstein, gull og sølv, velour og fløyel er materialer som skiller luksus fra hverdagskvalitet. Dette henger ofte sammen med prisen. Alle de rimelige produktene vi kjøper til hus og hjem er som regel laget i kunstige og billige materialer. Disse fungerer fint, men luksusfølelse blir det ikke.

Hvordan og hvorfor skal du bruke disse materialene?

Gull, sølv og andre metaller

Det trenger ikke være 100% ekte metaller i gull og sølv, det holder at det ser ekte ut. Å dekke interiørgjenstander i ekte gull er veldig uvanlig, og dyrt. Gull hever et rom på en unik måte. Gull rundt et speil (for eksempel i gangen) eller som bilderamme gir et eksklusivt inntrykk, spesielt om du kombinerer det med andre ekte kvalitetsmaterialer. Gull er et materiale som stråler varme.

Gull egner seg også godt på gjenstander av litt størrelse som for eksempel lysestake, lamper og vaser (vase i gull er ikke vanlig men tar seg bra ut). Sofabord med ben og eventuelt ramme i gull er en klassiker.

Sølv er også et eksklusivt materiale som kan brukes på samme måte som gull. Sølv har en litt kaldere fremtoning, men er utrolig stilig brukt på den rette måten. Sølv har en betydelig lavere pris enn gull og dermed litt mer realistisk for de fleste.

Messing og kobber er andre varme materialer som egner seg godt i interiøret. Det har ikke samme glansen som gull og kan fort gi et litt gammeldags preg. Lysestaker i messing er en klassiker. Messing er et grovere materiale enn gull og finner ofte sin plass i litt mer rustikke miljøer, for eksempel sammen grovere trepanel og møbler.

Det er viktig at du ikke overdriver med bruken av gull og metaller. For mye av det gode kan fort bli litt «harry», det gjelder å finne en balanse.

Naturstein – marmor og granitt

Over hele verden er naturstein et mye brukt byggemateriale som gir en naturlig og eksklusiv stemning om det brukes riktig. I Norge har vi ikke denne tradisjonen, vi foretrekker tradisjonelt billige og enklere materialer. Hvor mange nordmenn velger naturstein på badet? Ikke mange.

Både marmor og granitt er fantastisk flotte materialer som hever et rom. Italiensk hvit marmor fra Carrara er en klassiker både som kjøkkenbenk og flis på gulv og vegg. Kombinert med for eksempel gull gir det eksklusivt preg.

Marmor og granitt finnes i utallige farger og mønstre. De krever litt mer stell, spesielt marmor, enn tilsvarende materialer i for eksempel terracotta og keramikk.

Bakdelen med naturstein er at det lettere tar til seg veske og fukt og ikke har en sterk overflate som tåler all verden.

Eksklusive stoffer og tekstiler

Her er det viktig å finne de rette fargene og bruksområdene. Blir det for mye velour og fløyel blir inntrykket alt annet enn eksklusivt. Brukt riktig er det virkelig flotte materialer. Dette er stoffer som igjen er blitt mer trendy og hvor bruken øker.

Velour og fløyel er veldig behagelige stoffer, myke og deilige å ha rundt seg. I tillegg kommer stor slitestyrke, de kan vaskes og finnes i et enormt utvalg.

Materialkombinasjonene er viktig

Det er ikke lett å innrede en bolig om man har ambisjoner om å skape harmoni og stil på et høyt nivå. Hemmeligheten ligger ofte i hvordan man kombinerer farger og materialer. Det må være en balanse.
SB

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *