Slik holder du orden hjemme

Orden hjemme gode vaner

Blir det fort kaos hjemme? Du er ikke alene. Stuen flyter over av alt mulig og på kjøkkenet, som var i orden for fem minutter siden, ser det ikke ut. Her er noen tips til hvordan du kan holde mer orden hjemme. Jeg vet dette blir litt teoretisk, det skal litt til i virkeligheten å endre dårlige vaner, men vi skal ikke gi opp.

Etabler gode vaner

Om du klarer å etablere en vane om å legge ting på plass og rydde opp med en gang når du har brukt noe er du kommet langt. Når du har spist et måltid setter du alt i oppvaskmaskinen med en gang. Har du lest en avis legger du den der den skal være. Når du kommer hjem legger du luen i skapet, ikke på kommoden i gangen osv osv osv.

Det utrolige er at det tar bare noen sekunder å gjøre slike små ryddeoppgaver, allikevel gjør vi det ikke. Rydd med en gang, ikke utsett det..

Kvitt deg med ting du ikke bruker

De fleste hjem er fulle av ting man ikke bruker. Det samles opp i årenes løp og man kvier seg for å kaste noe, «man vet jo aldri om man kan få bruk for det». Erfaringsmessig får man aldri bruk for det meste du har av ting.

Vi har gjerne også flere av hver. Ta en skikkelig ryddeaksjon hvor du kvitter deg med masse. Kjør det som kan brukes ned på nærmeste Fretex, der gjør det mer nytte enn hjemme i dine skap.

Ha disiplin når du handler

Bare fordi noe er på tilbud trenger du ikke kjøpe det, spesielt om du allerede har flere eksemplarer av det allerede. Vær forsiktig med impulskjøp. Bruk heller litt tid på å bestemme deg når du planlegger å kjøpe noe, du kommer ofte til fornuft etter en tid.

Nei til reklame

Vurder å sette opp et nei til reklame skilt på postkassen. Hver dag bærer vi inn masse reklame i huset. Det havner som regel på et bord eller en benk i påvente av at man får tid til å lese det. Deretter skal kanskje noen andre ta en titt, før det tilslutt havner i en allerede stappfull papirkurv. Alt dette fører til et konstant rot i huset.

Innred smart med møbler og interiør som holder orden

Det finnes masse smarte lagringsmøbler som utnytter plassen optimalt. Spesielt gjelder dette om du bor i en mindre bolig. Utnytt lagringsplass under bord og senger og utnytt takhøyden.

SB

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *