Belegningsstein – Tips og kjøpeguide

Stein belegningsstein hb min

Stein belegningsstein 300t min

Belegningsstein er laget i betong, men betong er heldigvis ikke det samme som for ett par tiår tilbake. Nå kan du velge i et stort utvalg belegningsstein og betongheller med store variasjoner av farger, design, dekorasjon og mønster, og selvfølgelig pris.

Med belegningsstein kan du lage et flott miljø rundt boligen, enten det er i hage, oppkjørsel eller annet. Steinene strammer opp og gir et solid inntrykk. Det hele blir veldig ryddig og tiltalende om du gjør det riktig. Gjør du det i tillegg grundig og har litt ressurser disponibelt er det bare fantasien som legger begrensninger.

En annen fordel. i tillegg til imponerende slitestyrke, er at det blir enklere å holde det ryddig og velstelt rundt huset.

Hvilke typer belegningsstein har du å velge i?

Belegningsstein lages av betong, det vil si sement og sand. Dette gjør det mulig med stor fleksibilitet i forhold til form, størrelse og design. Produsentene har også mye å spille på i forhold til fargevalg. Besøk nettsidene til produsenter og forhandlere for ideer og inspirasjon.

Du må forsikre deg og at steinen du velger tåler frost og mye nedbør, det vil si norsk klima. Kjøper du gjennom kjente leverandører er ikke dette noe problem, spesielt om belegningssteinen er produsert i Norge. Kjøper du fra ukjente og/eller utenlandske kilder bør du være forsiktig.

Planlegg nøye når du skal legge stein

Stein beløegningsstein 300 min

Mulighetene for form- og fargekombinasjoner er mange om du velger belegningsstein.

Før du setter i gang en større oppgradering med belegningsstein må du tenke på at farger og elementer skal passe sammen. Det skal være en helhetlig løsning. Har du ikke sans for farger og design kan det være smart å få litt hjelp til å prosjektere. Det trenger ikke koste all verden. Alternativt kan du kopiere løsninger du finner på internett, hos produsenter osv. Roter du det til med farger og elementer som ikke passer sammen vil du ergre deg over det i hver gang du går rundt huset.

Gjør jobben grundig

Skal du legge stein i en oppkjørsel må du lage et godt fundament som tåler vekten av en eller flere biler. Er det helning må du sørge for god drenering av vannet slik at det ikke blir en is-sklie når frosten setter inn.

Å legge belegningsstein er enkelt og rimelig, men krever et jobben gjøres grundig.

SB

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *