Lateksmaling – Hvorfor velge lateksmaling ?

Lateksmaling

Selv om det kan bestå av hundrevis av forskjellige kjemikalier, kan maling fortsatt deles inn i to underkategorier i henhold til det primære løsningsmidlet. I latexmaling er vann det primære løsningsmidlet; i alkyder er det et petroleumsløsningsmiddel (olje). Latexmaling, med mye lavere nivåer av VOC, slår alkydene nedover for sikkerhets skyld. (Selv de nylig formulerte alkydmalingene bruker mye mer løsemiddel enn standard latexmaling, og rengjøring av børster, ruller og søl etter maling med alkyder krever ekstra løsningsmidler – latexmaling rydder opp med såpe og vann.)

Den største forskjellen du kan legge merke til er med tørketid: Lav- og ikke-VOC-maling tørker mye raskere, og du må jobbe raskt slik at du alltid maler i en våt kant (maling over tørket maling vil etterlate en stripete utseende). Fordi disse malingene har en tendens til å tørke raskere på ruller og børster, kan opprydding ta litt lenger tid.

Først må du ikke forveksle «lite lukt» med «lowVOC.» Damp fra noen VOC-er kan maskeres for å lage en luktfattig maling, noe som betyr at det du ikke lukter fortsatt kan skade deg.

Og ikke anta at alle lav-VOC malinger er skapt like. En «low-VOC» -etikett på en boks betyr at malingen oppfyller EPAs maksimale VOC-utslippsstandarder: Latex-maling må inneholde mindre enn 250 gram per liter (gm / l) VOC; alkyder kan inneholde opptil 380 g / l.

Når du handler for en tryggere maling, begynn med å lese etiketten. Se etter maling som har VOC-nivå på 150 g / l eller lavere. Innse at pigmenter, vanligvis oppløst i kjemiske løsningsmidler, og andre tilsetningsstoffer, som muggsopp og balsam, bidrar til den relative toksisiteten til den endelige malingsblandingen.

I tillegg til å velge en lav-VOC-maling, vær oppmerksom på alt annet som er i boksen. Fordi EPAs regelverk primært fokuserer på å redusere luftforurensning, er andre giftige kjemikalier som ikke øker luftforurensning, for eksempel tungmetaller, ekskludert fra VOC-beregninger.

I tillegg til løsningsmidler tilsettes tungmetaller og krystallisk silisiumdioksid (strandsand) i maling for farge eller tekstur. Disse ingrediensene er ikke et problem når de er suspendert i flytende maling, men de betraktes som kreftfremkallende ved innånding (som kan oppstå ved sliping eller skraping). Ammoniakk brukes til å hemme bakterier og mugg, og for å hjelpe malingen å «strømme» av penselen eller rullen. Og selv om ingen av de store malingsselskapene bruker bly eller kvikksølv lenger, inneholder maling med mildewcide tilsetningsstoffer fortsatt spor av formaldehyd. Formaldehyd er irriterende på luftveiene og potensielt kreftfremkallende.

Av denne grunn må kjemisk følsomme individer være spesielt forsiktige med å bruke kjøkken- og bademaling som inneholder ekstra muggsyrer.

Be om et sikkerhetsdatablad (MSDS) fra malingsbutikken for å få informasjon om alt som går i malingen. Hvis butikken ikke kan tilby en, kan du sjekke produsentens nettsted eller ringe kundeservicen.

Alle naturlige malingsløsninger
Vibrerende fargede malinger er forut for moderne VOC-baserte malinger i flere århundrer. De gamle malte veggene i mange bygninger i Italia, Egypt og Hellas vitner om at kombinasjoner av naturlige harpikser, oljer, leire og mineral- eller plantepigmenter kan være både holdbare og lette. I dag har selskaper som Bioshield og Sinan raffinert de gamle oppskriftene for å tilby en ikke-VOC-serie med plante- og jordbaserte malinger og overflater. (The Old Fashioned Milk Paint Company tilbyr et kasein, eller melk, maling laget av en blanding av kalk, jordpigmenter og melkeprotein.) Fordi du blander dem selv, tilbyr disse produktene mer kunstnerisk kreativitet. De kan påføres full styrke for regelmessig dekning, eller tynnes for å gi en vasket effekt.

Fordi naturlige malinger ikke bruker de samme løsningsmidlene som gir andre malinger jevnhet og ensartethet, kan de være litt vanskeligere å påføre og har en tendens til å gi veggene et mer håndlaget utseende. Naturlig maling selges noen ganger som et pulver, eller pigmentet selges separat fra en flytende base, og krever at du blandes. I disse tilfellene vil du lage nok for en hel strøk: Det er nesten umulig å tilpasse det ene partiet til det neste.

Naturlig maling er ikke alltid kompatibel med andre malingsprodukter. Melkemaling fungerer bra på nytt treverk og gips, men kan trekke av gammel maling hvis den ikke blir fulgt godt. Melkemaling påført over latexbindemiddel (brukt i gipsfuger) kan «knitre». Noen naturlige malinger vanner også lett. For vegger eller møbler som krever ekstra beskyttelse, kan det hende du må bruke en toppstrøk med lakk eller polyuretan, noe som betyr et ekstra trinn og potensialet for ytterligere kjemisk eksponering.

 

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *