Spikerpistol – Tips og kjøpeguide

Verktoy spikerpistil hb aeg min

Verktoy spikerpistil 300t aeg minHar du ennå ikke prøvd spikerpistol har du noe å glede deg til. Maken til effektivt og lett håndterlig verktøy er det ikke ofte man kommer borti. Spikerne skytes inn med utrolig presisjon og det hele spikrejobben blir nesten som en lek.

Flere typer og stort utvalg

Spikerpistoler drives av tre ulike teknologier, fjærkraft, trykkluft eller med elkraft. Størrelsen på pistolen varierer i forhold til kraft og type oppgaver. Det finnes også varianter i forhold til hva som skal skytes, spiker, stifter eller dykkert (dykkertpistol) for å nevne noen.

Hvilken størrelse skal du velge?

Lengden på spikerne bestemmer størrelsen på spikerpistolen. Du må derfor ha en klar mening om hvilke spikerstørrelser som er aktuelle for din bruk. De største spikerpistolene håndterer kraftige spiker på lengder opp til 10 centimeter og over. Mindre modeller kan du brukes til å skyte spiker på ned til 1 – 2 centimeter.

Trykkluft, gass- eller batteridrevet?

Verktoy spikerpistil lite min

Større spikerpistoler har stor kapasitet og kraft.

Skal du i gang med et større prosjekt og skal skyte større spiker anbefales det å investere i en trykkluft spikerpistol. Her får du stor kraft og kapasitet. Bakdelen er at pistolen må være koblet til en kompressor, det vil si at du alltid har en trykkluftslange på slep. Dette er en grei løsning målt opp mot fordelene. Bakdelen er en del støy og høy pris.

En batteridrevet elektrisk spikerpistol er lettere å håndtere, den lager mindre støy og du har større frihet uten kompressorslangen. Bakdelene er at batteriene må lades/skiftes. Men, igjen er det bruken som bestemmer. For en privatperson uten det store behovet for å spikre vil en batteridrevet pistol være en mer enn tilstrekkelig løsning.

Hva med vekten?

De største spikerpistolene veier flere kilo (noen over 10 kg) og er tunge å bære. Er du en sterk og erfaren håndverker er dette ikke noe problem, selv om du skal bruke pistolen i timesvis. For en amatør uten den store fysiske styrken i armene kan det være en fordel å se etter en litt lettere modell. Her blir det opp til deg og hva og hvordan du skal bruke spikerpistolen.

Betjening og funksjoner

Selv om skyting av spiker er en enkel oppgave har spikerpistolene ulike muligheter til innstillinger. Et eksempel er skuddstyrke- og hastighet.

SB

Trenger du å leie verktøy ? Utleie verktøy her

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *